Hopp til hovedinnhold
Gratis frakt: for tiden ca.
 • Home>
 • moderne tepper
 • Moderne tepper

  1878 Produkter

  1878/1878 resultater

  Oppdag moderne tepper på nettet

  Moderne tepper er blant de mest populære teppene i dag. Det er ikke så rart med tanke på det store utvalget av stilarter og motiver, for bruksmulighetene er nærmest ubegrensede. Et moderne teppe kan piffe opp ethvert oppholdsrom og gi interiøret et individuelt preg. I varianten med lang haug er et koselig teppe egnet for kjæledyrseiere.

  Designertepper i et stort utvalg


  Hos benuta finner du flotte tepper i alle prisklasser og edle designtepper i mange ulike former, farger, materialer og merker. Du kan velge mellom koselige tepper med høy luv, stilige tepper med kort luv, tepper av naturfibre som ull, sisal, jute, hamp eller bomull eller moderne tepper av syntetiske fibre som polyakryl, polyamid og andre. Det er ingen grenser for utvalget, og vi prøver alltid å realisere de nyeste og vakreste kolleksjonene. Men med et slikt utvalg begynner man av og til å lure på hvilket teppe det egentlig skal være. For å kunne ta et valg som faktisk vil tilfredsstille deg i det lange løp, er det viktig ikke bare å ta hensyn til gjeldende designpreferanser eller kortsiktige trender, men først og fremst å ta en titt på ditt eget hjem. Nærmere bestemt stedet som skal innredes med et nytt designteppe. Her er det flere faktorer å ta hensyn til. For det første størrelsen på den tilgjengelige plassen: Hvor stort kan og bør området som skal dekkes av teppet være? Deretter bør man vurdere hvordan dette området skal brukes og hvilke spesifikke krav som stilles til teppet. Et teppe som skal ligge i gangen eller inngangspartiet må tåle mer slitasje, smuss og gatesko enn et teppe til stuen eller soverommet. Her vil for eksempel en modell av robuste naturfibre være egnet. I andre rom stilles det derimot andre krav: Et vakkert teppe til kjøkkenet bør for eksempel også være robust, og derfor er en modell av sisal også en mulighet, men her er det mer sannsynlig at du vil ha et designteppe med et motiv som også passer til temaet i rommet. Moderne kjøkkenløpere som har et passende mønster og samtidig er ekstremt robuste og lette å rengjøre, er et godt valg her. En annen ting du bør tenke på når du velger teppe, er hvilken visuell effekt det har på rommet. Hvis teppet er grått, gir det stor designfrihet og kan kombineres med nesten hvilken som helst boligstil. Med fargerike varianter er du mer bundet når det gjelder resten av innredningen i rommet, ettersom fargene på moderne tepper helst skal gjenspeiles i det øvrige hjemmetilbehøret. Det er imidlertid ikke bare stilen og fargen på møblene som er avgjørende. I små og mørke rom er det som regel lurt å gå for en litt lysere modell, da lyse farger har en lysreflekterende og forstørrende effekt. I et større rom kan derimot et mørkere teppe skape varme og hygge. Og så spiller selvfølgelig formen en rolle: Skal teppet være kvadratisk eller rektangulært, avlangt eller rundt?

  Guide: Moderne tepper
  Hvordan tar jeg vare på og rengjør moderne tepper på riktig måte?

  Riktig vedlikehold av teppet er spesielt viktig for at moderne tepper skal gi deg glede i lang tid. Regelmessig støvsuging forhindrer at støv, smuss og matrester trenger inn i teppefibrene. Du bør være spesielt oppmerksom på å støvsuge med fibrene for å unngå striper. Du bør alltid ta hensyn til teppets etikett og produsentens informasjon når du tepperensing og flekkfjerning . Disse kan variere betydelig og krever derfor spesielle tiltak.

  Hvordan er det forskjell på flatvevde tepper, tepper med kort luv, tepper med høy luv og tepper med lang luv?

  Lurvete tepper er tepper med en luvlengde på mellom 1,5 og 5 centimeter. Hvis luvlengden på teppet er kortere enn 1,5 cm, kalles det et kortluveteppe kortluveteppe og hvis det er lengre enn 5 cm, kalles det et langluveteppe. Et flatvevet teppe har ingen luv i det hele tatt. Enkelt sagt, jo lengre luv teppet har, jo koseligere og mykere er det. Til gjengjeld er det mer utsatt for smuss og skitt, og det er også noe vanskeligere å rengjøre. Derfor bør kjæledyrseiere velge et teppe med kort luv, og de som liker det mykt og behagelig, bør velge et moderne teppe med lengre luv. Flatvevde tepper egner seg spesielt godt til utendørs bruk, da de er mer robuste og værbestandige, samtidig som de suger lite eller ingen vann.

  For å hjelpe deg har vi listet opp hvilke luvhøyder du kan snakke om når det gjelder moderne tepper med høy, kort eller lang luv:

  • Tepper med høy luv: Du har en luvlengde på mellom 1,5 og 5 centimeter. Alt som er lengre enn 5 cm, kategoriseres som langluvede eller lurvete tepper.

  • Tepper med kort luv: En luvhøyde på 1,5 cm eller mindre betegnes som et teppe med kort luv.

  • Flatvevde tepper: Disse teppene har ingen luv i det hele tatt og er derfor spesielt enkle å ta vare på.

  Hva er forskjellen på håndvevde, håndtuftede og maskinproduserte tepper?

  De edleste og mest verdifulle teppene er de klassiske Orientale tepper, spesielt de persiske og Gabbeh-teppene, som er svært forseggjort knyttet eller vevd for hånd. Kvaliteten på fargene og materialene i de edle orientalske teppene varer svært lenge og er derfor noen ganger uoverkommelige for vanlige kunder. De beste orientalske teppene regnes som kunstverk og oppnår tilsvarende høye priser på auksjoner. I håndtuftede tepper blir derimot luvgarn av naturfibre, syntetiske fibre eller en stoffblanding festet til bakstoffet med en gasspistol. Dette gjør teppene billigere og dessuten enklere å ta vare på. Til slutt har vi de maskinproduserte teppene, som takket være den nyeste teknologien kan ha selv de mest intrikate teppemønstre og samtidig blir stadig mer kvalitative og billigere. 

  Oppdag derfor tepper på nettet i alt deres mangfold med benuta.