Hopp til hovedinnhold
Gratis frakt: for tiden ca.

Bestem teppestørrelse

Har du forelsket deg hodestups i et teppe og ønsker å vise det frem i hjemmet ditt? For at den nye favoritten skal komme til sin rett, er det viktig å velge riktig størrelse på teppet. Men hvilke størrelser finnes det, og hvilken passer til stuen, soverommet eller spisestuen? I vår teppestørrelsesguide viser vi deg hvordan du finner den perfekte teppestørrelsen for ditt rom.

Hvilken teppestørrelse er den riktige?

De fleste stoler fortsatt på proporsjonssansen når de skal velge teppestørrelse. Resultatet er en disharmonisk styling på grunn av et teppe som er for stort eller for lite og ikke vil passe inn i rommet. Selv det vakreste teppe kommer ikke til sin rett hvis det har feil størrelse. Velger og plasserer du tepper riktig, skaper du et gjennomtenkt boligkonsept. Men hvordan finner du egentlig riktig teppestørrelse, og hvilket teppe passer for meg?

Det avhenger av en rekke faktorer. Følgende spørsmål hjelper deg med å komme noen skritt nærmere svaret.

 • Hvilket rom?

 • Hvor stort er rommet?

 • Hvor og hvordan skal møblene plasseres?

Størrelse på teppet i stuen

Hvilket teppe passer til hvilken sofa?

 1. Hvis du har et stort sofahjørne eller til og med en hjørnesofa, kan du sette scenen perfekt med et stort teppe. Teppestørrelser som egner seg spesielt godt her, er standardstørrelsene 300x400 cm eller 240x340 cm.

  Tips: Med et så stort teppe kan du plassere alle sittemøblene direkte på teppet for et harmonisk uttrykk.

 2. Har du en litt mindre stue, kan du nøye deg med et mellomstort teppe. Hvis du for eksempel har en 3-seters sofa, er tepper i standardstørrelsene 200x290 eller 160x230 det perfekte valget for deg.

  Tips: Plasser kun de fremre bena på sittemøblene på teppet. På den måten får det plass til å arbeide, og sittegruppen blir luftigere.

 3. Hvis du har et lite rom og en mindre sofa, er det best å plassere teppet rett foran sofaen. Den ideelle teppestørrelsen for en tomannssofa er standardstørrelsene 140x200 cm eller 120x170 cm. Plasser kun noen få møbler, for eksempel salongbordet, direkte på teppet i stuen. Det gir et rent uttrykk og får rommet til å virke større.

Størrelse på teppet på soverommet

Hvilken teppestørrelse på soverommet?

 1. Har du et romslig soverom med en stor seng og ønsker å føle deg helt komfortabel? Da er et teppe i passende størrelse det perfekte valget for deg! Legg sengen og nattbordene helt oppå teppet, og sørg for at det er en jevn kant hele veien rundt.

 2. Hvis du har en litt mindre seng og et litt mindre soverom, holder det med et tilsvarende mindre teppe. Plasser bare de fremre bena på sengen på teppet. Nattbordet og andre gjenstander kan du plassere direkte på gulvet.

 3. Tips: Et fint og rimelig alternativ er teppeløpere og sengerand som plasseres rett foran sengen. De finnes i mange forskjellige størrelser, stiler og materialer. Og hvis du rett og slett trenger et friskt pust på soverommet, kan du enkelt og rimelig bytte ut løperne - perfekt for alle interiørnerder!

Størrelse på teppet i spisestuen

Hvilken teppestørrelse i spisestuen?

 1. Til spisebord med plass til opptil åtte personer passer store tepper med en minimumsstørrelse på 240x340 cm.

 2. Hvis spisegruppen din består av ca. seks spisestoler, er et teppe på 160x230 cm eller 200x290 cm helt tilstrekkelig.

 3. Har du et rundt bord? Hva med et rundt teppe? Det fremhever spisebordets form på en perfekt måte og skaper et spennende uttrykk. Eller hva med et ovalt eller nyreformet teppe? Vær dristig og prøv deg frem for å finne den perfekte stilen for deg.

Teppestørrelser i gangen

Hvilken teppestørrelse i gangen?

 1. Siden de fleste ganger er smale og langstrakte, er en løper i gangen det vanligste og også det mest praktiske alternativet. Vanlige størrelser her er for eksempel 70x250 cm eller 80x300 cm.

 2. Hvis du har en L-formet gang, kan du skape et harmonisk uttrykk med flere løpere på rad. Samtidig vil gangen din se enda større og mer romslig ut. Bare sørg for at du velger ensartede modeller.

 3. Er du en av de heldige som har et stort og romslig inngangsparti? Hva med et rundt teppe? Runde design bryter opp de kantede linjene i gangen og skaper myke kontraster og et stilmessig høydepunkt.

Størrelse på teppet på barnerommet

Profesjonelt tips

For å finne den ideelle teppestørrelsen anbefaler vi at du måler opp arealet som skal dekkes av teppet på forhånd. Dette gjør du ved å plassere møblene på samme måte som de skal stå på teppet senere. Nå kan du enkelt måle bredden og lengden på det nye teppet. Du kan gjenskape den oppmålte teppekanten med maskeringstape eller avispapir. Da får du et godt inntrykk av hvor stort areal det nye teppet vil dekke.

Viktig: Test maskeringsteipen på forhånd på et usynlig sted for å forsikre deg om at det ikke sitter igjen rester.

Det er enkelt å finne tepper

Med våre tips og triks kan du enkelt finne riktig teppestørrelse til ethvert rom. Og når det nye teppet har flyttet inn og er perfekt plassert, kan du sørge for at det beholder glansen i lang tid med riktig pleie og oppmerksomhet. I vår bloggartikkel om rengjøring av tepper har vi oppsummert hvordan du rengjør teppet på riktig måte og hva du bør tenke på i forhold til de ulike materialene.

Ditt benuta Style-team

Handle nå