Hopp til hovedinnhold
Gratis frakt: for tiden ca.
 • Home>
 • spisestue tepper
 • Spisestue-tepper

  1011 Produkter

  1011/1011 resultater

  Hvilket teppe passer til spisestuen?

  Varme føtter til familiebrunchen eller en koselig atmosfære til festmiddagen - et teppe i spisestuen gir komfort og en hjemmekoselig atmosfære. Men hvordan finner du det perfekte spisestueteppet? Våre 5 tips viser deg hvordan:

  Finn riktig luvhøyde

  Tepper med kort luv eller flatvevde tepper egner seg godt i spisestuen. Disse designene gjør det enkelt å flytte stolene ved spisebordet når du reiser eller setter deg. Med tepper med høy luv er det derimot fare for at stolbeina vikler seg inn i den lange luven. Flatvevde tepper og tepper med kort luv har dessuten den fordelen at smuler lett absorberes og støv trekkes mindre til - perfekt for spisestuen!

  Tips: En teppeunderlag forhindrer at teppet glir frem og tilbake.

  Velg riktig materiale

  Velg et teppe til spisestuen som er lettstelt og slitesterkt, og som tåler smuler og smuss. Vi anbefaler design i syntetiske fibre eller vaskbare tepper. Jute- og sisal-tepper er også det perfekte gulvtilbehøret til spisestuen takket være den slitesterke strukturen.
  Tips: Vårt NANDI innendørs- og utendørsteppe kombinerer det tidløse utseendet til jute med de lettstelte egenskapene til tepper av syntetiske fibre.

  Slå an den rette tonen

  Velg et spisestueteppe som passer til resten av interiøret for å skape et harmonisk uttrykk. Hvis du har en moderne og minimalistisk stil, anbefaler vi et ensfarget spisestueteppe i grått, svart eller kremfarget. Eller ta en titt på vårt store utvalg av tepper i skandinavisk stil. Hvis du liker det fargerikt, vil et mønstret design eller et fargerikt teppe passe deg.

  Finn formen din

  Et rundt teppe, et kvadratisk eller et klassisk rektangulært? Det blir ekstra harmonisk i spisestuen hvis teppet tar opp i seg formen på spisebordet. I tillegg til rektangulære modeller er runde, kvadratiske eller ovale tepper populære i spisestuen. Det er likevel ingen grenser for teppets form. Hva med for eksempel et ovalt teppe til et rektangulært spisebord?

  Slik finner du riktig teppestørrelse

  Den riktige teppestørrelsen i spisestuen avhenger av størrelsen på spisebordet. Velg et teppe som er stort nok til at alle stolene får plass. For å finne riktig størrelse er det et veldig enkelt triks: Flytt alle stolene bort fra bordet og la dem stå i den posisjonen. Nå måler du området fra bordet til stolene.

  Disse teppestørrelsene passer til disse spisebordene:

  • Spisegruppe med ca. åtte sitteplasser: Her passer et stort spisestueteppe på 200 x 300 cm eller 240 x 340 cm. Et større spisestueteppe i 250 × 350 cm understreker også den romslige spiseplassen.

  • Spisegruppe med ca. seks sitteplasser: Her passer tepper på 160 x 230 cm eller 200 x 290 cm.

  3 Tips for rengjøring og vedlikehold

  Rengjør og vedlikehold teppet regelmessig for å bevare glansen lenge - og det er enkelt med disse 3 tipsene:

  • Støvsug teppet en gang i uken for å fjerne smuler. Jevnlig rengjøring holder også teppet i spisestuen rent.

  • Luft spisestuen 15 minutter om dagen for å fjerne lukt fra teppet. Hvis du har et lite teppe, kan du også henge det ut i hagen eller på balkongen en gang i uken for å få litt frisk luft.

  • Har noe gått galt mens du festet? Bruk et tepperensemiddel for å fjerne flekker raskt, effektivt og skånsomt.

  • Gi teppet en dyprens hvert tredje til femte år. Vi anbefaler at du får teppene rengjort av en profesjonell.

  Kjøp spisestuetepper på nett hos benuta

  Hvis du vil kjøpe et teppe til spisestuen, er benuta det rette stedet for deg! Enten det er grått, fargerikt eller svart-hvitt: I nettbutikken hos benuta finner du et stort utvalg spisestuetepper i ulike farger, former og mønstre til fantastiske priser. For å gjøre jakten på ditt nye favorittmøbel enda mer behagelig, leverer vi gratis direkte hjem til deg. Hvis favoritten din ikke passer perfekt, kan du returnere den kostnadsfritt til oss med vår utvidede returrett. Så hva venter du på?